Kuo Žmonėms Naudinga Apiterapija

Bitės prisideda prie žmonių pragyvenimo beveik kiekvienoje šalyje. Medus ir kiti iš bičių gaunami produktai jau seniai žinomi kiekvienoje visuomenėje. Daugelyje pasaulio šalių nemažas medaus kiekis vis dar gaunamas naikinant laukines bičių kolonijas, o kitur bitininkyste užsiima aukštos kvalifikacijos žmonės.

Bitininkystė – sena tradicija, o naminės bitės Europoje laikomos jau kelis tūkstantmečius. Bitės prisideda prie žmonių gerovės tiesiogiai gamindamos medų ir kitus maisto produktus bei pašarus, tokius kaip: žiedadulkės, vaškas maistui perdirbti, propolis maisto technologijoms ir bičių pienelis, kaip maisto papildas ir maisto sudedamoji dalis.

Pagrindinės apiterapijos taikymo priežastys:

  • užkirsti kelią ligoms, kai taikoma reguliariai; priešingai nei cheminės gydymo priemonės, bičių produktai, tinkamai naudojami, neturi šalutinio poveikio;
  • juose gausu maistinių medžiagų ir aktyvių junginių, galinčių apsaugoti žmogaus organizmą nuo įvairių ligų;
  • bičių produktuose labai daug maistinių medžiagų ir „minkštųjų“ aktyviųjų junginių, galinčių efektyviai apsaugoti mūsų sveikatą nuo daugiau nei 500 ligų;
  • bitininkai, vertinant pagal profesijas, yra antroje vietoje pagal ilgaamžiškumą, jie paprastai yra stiprūs ir dosnūs draugams visą gyvenimą, kodėl?

Bičių produktai (medus, žiedadulkės, vaškas, propolis, bičių pienelis ir kt.) nuo žmonijos priešaušrio naudojami gydant įvairias visą kūną apimančias būkles. Gydymo, panaudojant bičių surinktas ir perdirbtas medžiagas, nauda persikėlė iš empirinės į mokslinę mediciną, tai procesas, kuris patvirtino neabejotiną bičių produktų vertę gydant įvairias ligas.